Proč peníze utíkají od dobrých lidí?

01. 04. 2022 Peter Bartal

Autor článku: Kalman Horvát

Proč spousta dobrých a čestných lidí „bojuje“ s penězi? 

První příčinou je duchovní naivita

Kvůli duchovní naivitě jsem i já měl spoustu problémů. Peníze mi stačily na jednu pytlíkovou polévku denně a hrozily mi exekuce. Situace se začala otáčet, až když jsem pochopil, že peníze mají trochu jinou povahu, než mám já.

  • Peníze nezajímá morálka a spravedlnost. Proudí i k lidem, kteří lžou a kradou. Poctivost je důležitá hlavně pro nás samotné, ale nečekejme za ni větší peníze. (Moje první iluze praskla)
  • Peníze často nezajímá kvalita. Lidé s menšími profesními dovednostmi nezřídka vydělávají a budou vydělávat víc než vy a víc než já. (Druhá rána)

 

  • Peníze jsou jako my muži. Bojí se silných a impulzivních emocí a intenzivní vášně. Proudí spíše k lidem s „chladnou“ hlavou a jasnou myslí. (Moje iluze o vášni praskla)

 

Teď už víte nebo tušíte, že za poctivou práci nedostanete vždy poctivou odměnu. Také vidíte, že kvůli nekontrolované vášni a nadšení jste si neuhlídali vlastní hranice a nechávali jste se využívat. Poctivosti ani vášně se nevzdávejte, ale nespoléhejte jenom na ně.

NEMUSÍTE SE HONIT ZA PENĚZI, ABYSTE JICH MĚLI VÍCE

Už víte, čeho se peníze bojí. A chcete vědět, co je skutečně přitahuje? Přitahuje je DŮVĚRA. Jde o to, kdo a proč vám věří. V době karantény mi uvěřily desítky lidí a koupily si ode mě on-line program „Jak se učit pravou hemisférou“. Jedno divadlo v této „nepříznivé“ době získalo od sponzorů několikamilionovou finanční podporu.

 

------------------

Pozvání na praktický seminář s Kalmanem Horvátem:8. 6. - Finanční gramotnost podle duchovních zákonů

A pokuď vás téma zajímá více tak si pusťe také rozhovor s Kalmanem: Jak funguje energie peněz.

(dole pod tímto článkem)